Met semi orthopedische schoenen op maat zijn lichte voetklachten zo verholpen

Als voetklachten van lichte aard zijn, kunnen ze er al snel ervoor zorgen dat je belemmerd wordt in het dagelijks leven. Je komt minder buiten, gaat minder snel op pad en pakt toch sneller de auto voor boodschappen. Bij lichte voetklachten is een volledige orthopedische schoen aanmeten vaak niet nodig. Met semi orthopedische schoenen op maat, te vergelijken met confectieschoenen, zijn lichte voetklachten al snel verholpen.

Zo worden semi orthopedische schoenen op maat gemaakt

Als je met lichte voetklachten te maken hebt, kan je terecht bij een orthopedische schoenmaker. Het is een precies klusje, maar zo gedaan. Vaak duurt het ongeveer een uur om de voet goed op te meten. Het is geen fabricage werk, want elke voet is anders. Een orthopedische schoenmaker meet de breedte, lengte en vorm van de voet op, door verschillende technieken toe te passen. Het is vakmanschap, dus af en toe even passen en kleine aanpassingen aanbrengen. Zo maakt de schoenmaker jouw semi-orthopedische schoenen op maat, zodat je er het meeste profijt van hebt. Ook is er ruime keuze in het model, de stof en de look van de schoen. Hiermee kan je precies de schoen mee naar huis nemen die jij wilt. Daarnaast kan een schoen makkelijk worden gemaakt op basis van je lievelingsschoenen. Neem ze bijvoorbeeld even mee naar de schoenmaker, zodat er een goed voorbeeld aanwezig is.

Even wachten, maar dan heb je ook wat

Het aanmeten is zo gebeurd, maar dan begint het echte werk. Het maken van de schoen kan zo’n 2 tot 3 weken duren. Dat lijkt soms lang, maar het precisiewerk van semi-orthopedische schoenen op maat maken kost even wat tijd. Ze kunnen maar beter perfect zitten, want de schoenen gaan jaren mee.

Wat kost dat eigenlijk?

Ambacht kost tijd en dus ook geld. Op het vakmanschap van een orthopedische schoenmaker kan niet worden bezuinigd, omdat de kwaliteit van de uiteindelijke schoen zo belangrijk is voor het verhelpen van de klachten. Gelukkig worden semi-orthopedische schoenen vergoed vanuit de basisverzekering. Let hierbij wel op twee belangrijke dingen; de zorgverzekering vraagt om een verwijzing van een medisch specialist. Deze kan je regelen via de huisarts. Daarnaast betaal je zelf nog de eigen bijdrage. Hoeveel dat is, is bij iedereen verschillend.

Loop de schoenen goed in

Als je de schoenen net binnen hebt, kan het zijn dat ze nog niet meteen lekker lopen. Geen paniek, dit is niet omdat de schoen niet goed gemaakt is. Voeten moeten altijd even wennen aan een nieuwe schoen, zo werkt dat ook bij orthopedische schoenen. Het opbouwen van het dragen van de schoenen is belangrijk voor het comfort op de lange termijn. Begin met een paar uur per dag, in de ochtend en avond, met het dragen van de schoenen. De voeten zullen er zeker een week of twee aan moeten wennen, maar daarna loop je op wolken. Als dit niet zo is, zal er misschien toch nog een kleine aanpassing gemaakt moeten worden. Het blijft immers handwerk. Een controle afspraak om te kijken hoe de schoen bevalt, is altijd verstandig. Daarna kun je weer heerlijk genieten van de vrijheid van pijnloos kunnen lopen.

Road-Star.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart